vineri, 20 iulie 2007

Scriitoarea britanică J. K. Rowling a declarat că nu exclude posibilitatea de a continua aventurile lui Harry Potter, în urma lansării pe internet a unei petiţii pentru salvarea vieţii celebrului vrăjitor.
J. K. Rowling a declarat deja că volumul "Harry Potter şi Sfinţii Mortali", care va fi lansat pe 21 iulie, va fi ultima parte a seriei, informează telegraph.co.uk.
Autoarea a anunţat în iunie 2006 că în cel de-al şaptelea volum, al cărui ultim capitol a fost redactat în 1990, aventurile vrăjitorului vor lua sfârşit şi că două dintre personajele principale vor muri. Interviurile ulterioare acordate de scriitoare au alimentat speculaţiile potrivit cărora Harry va fi unul dintre cele două personaje.
Fanii spun însă că acesta nu este un motiv pentru care Rowling nu ar putea scrie o a opta parte a seriei, pentru că într-o lume a vrăjitorilor Harry poate fi înviat.
Un sondaj recent realizat de Waterstone a scos la iveală faptul că 85% dintre copiii cu vârste între 8 şi 11 ani doresc ca Rowling să scrie în continuare cărţi cu Harry Potter.

Niciun comentariu: